Πόσο μακριά είστε από οποιαδήποτε γνωριμία

Published On 30 April 2015 | By Ροδιανός Αντωνακόπουλος | Ροδιανός Αντωνακόπουλος - PhilosoFrog

Για όλους υπάρχουν αυτές οι απομακρυσμένες προσωπικότητες που κάποια στιγμή θα θέλαμε να γνωρίσουμε. Μπορεί να είναι ηθοποιοί, τραγουδιστές, πολιτικοί, συγγραφείς, γνωστοί επιχειρηματίες ή απλοί άνθρωποι. Είναι καλό να γνωρίζετε ότι οποιοσδήποτε και να είναι, μπορείτε να τον/την γνωρίσετε. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, είτε είναι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο πιο δημοφιλής σε παγκόσμιο επίπεδο τραγουδιστής, ηθοποιός, αθλητής ή η κοπέλα στο απέναντι τραπέζι. Όλες οι γνωριμίες είναι εφικτές.

Υπάρχουν όμως τρία απολύτως απαραίτητα στοιχεία για να επιτύχετε να γνωρίσετε τον ή την οποιοδήποτε. Το πρώτο είναι να το θέλετε πάρα πολύ. Να ξεπερνά δηλαδή η θέληση σας την πραγματοποίηση μιας απλής επιθυμίας. Πρέπει να είναι κάτι πολύ παραπάνω διότι η επίτευξή της απαιτεί αποφασιστικότητα και επιμονή από πλευρά σας. Το δεύτερο είναι να μπορείτε να υπερβείτε τυχόν γεωγραφικούς περιορισμούς. Αν πρέπει δηλαδή να ταξιδέψετε κάπου, να μπορείτε να το κάνετε. Το τρίτο και τελευταίο στοιχείο είναι να γνωρίζεται το όνομα του/της. Έτσι, όσο πιο γνωστός είναι αυτός ή αυτή που θέλετε να γνωρίσετε, τόσο πιο εύκολο είναι να διαθέτετε το ένα από τα τρία απαραίτητα στοιχεία.

Αν έχετε τα παραπάνω και γνωρίζετε ποιον ή ποια θα θέλατε να γνωρίσετε, είστε έτοιμοι. Όσο μακρινή και άπιαστη και αν σας φαίνεται η γνωριμία αυτή, μάθετε ότι είναι το πολύ μέχρι δέκα ανθρώπους μακριά σας. Ο μέσος όρος για οποιονδήποτε γνωριμία ίσως να είναι πιο κοντά, στους πέντε ανθρώπους, αλλά ακόμα και η πιο πρακτικά δύσκολη δεν θα ξεπέρνα τους δέκα. Αυτούς τους ενδιάμεσους ανθρώπους που βρίσκονται μεταξύ εσάς και της στοχευόμενης γνωριμίας ας τους πούμε «μεσολαβητές». Αλλά φανταστείτε τους σαν «σκαλοπάτια» τα οποία σας πάνε όλο και πιο κοντά στην επιθυμητή σας γνωριμία όσο τα ανεβαίνετε, ή τα κατεβαίνετε, ανάλογα την γνωριμία που επιθυμείτε.

gnwrimia2

Με απλά λόγια, μέσα από τον υπάρχοντα κύκλο γνωριμιών σας ή τον ευρύτερα προσεγγίσιμο, δηλαδή τον φίλο φίλου, μπορείτε να κάνετε την αρχική σας προσέγγιση. Αυτός ο προσεκτικά επιλεγμένος φίλος θα είναι το πρώτο σας σκαλοπάτι. Ας πούμε ότι θέλω να γνωρίσω κάποιον πολύ γνωστό ηθοποιό του Hollywood. Αυτό που θέλω από τον πρώτο μου φίλο είναι να με συστήσει με κάποια γνωριμία του στην Αμερική. Άρα επιλέγω ως πρώτη προσέγγιση κάποιον ο οποίος έχει κάποιου είδους σχέση με την Αμερική, ίσως έχει συγγενείς ή σπούδασε εκεί. Αυτός θα με συστήσει στον δεύτερο, ο οποίος ίσως να ζει στην Αμερική. Θα αποτελέσει το δεύτερο σκαλοπάτι μου. Τώρα θα ζητήσω από αυτόν, να με συστήσει σε κάποιον ο οποίος έχει την οποιαδήποτε σχέση με τον κινηματογραφικό χώρο. Αν υπάρχει κάποια τέτοια γνωριμία, η σύσταση μου σε αυτή, θα αποτελέσει το τρίτο σκαλοπάτι. Αν δεν υπάρχει, ίσως να χρειαστεί άλλο ένα «σκαλοπάτι», άλλον ένα μεσολαβητή δηλαδή, για να φτάσω εκεί. Συνεχίζοντας έτσι στο πέμπτο με έβδομο σκαλοπάτι θα έχω φτάσει μέσω σύστασης σε κάποιον που γνωρίζει προσωπικά ή επαγγελματικά τον άνθρωπο που επιθυμώ να γνωρίσω. Αυτός θα αποτελέσει το τελευταίο σκαλοπάτι για να με οδηγήσει στην γνωριμία. Μπορεί τελικά αυτή η γνωριμία να είναι φευγαλέα και μην ξεπεράσει μια απλή σύσταση και ένα δόσιμο χεριών για μερικά δευτερόλεπτα σε κάποια εκδήλωση, αλλά θα έχει πραγματοποιηθεί ο στόχος μου.

Αν τώρα εφαρμοστεί αυτή η τακτική σε κάποιον ηθοποιό στην χώρα στην οποία ήδη κατοικείτε τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα και δύσκολα θα χρειαστεί να ξεπεράσετε τα πέντε «σκαλοπάτια». Αν η επιθυμητή σας γνωριμία δεν είναι κάποια δημοσιότητα, τότε χρειάζεται να μάθετε το όνομα του/της. Μέσα από αυτό και με λίγη προσπάθεια μπορείτε να φτάσετε σε γνωστούς του/της και μετά από δυο τρία σκαλοπάτια θα φτάσετε στην επιθυμητή σας γνωριμία μέσω σύστασης.

Είναι μια διαπίστωση η οποία γίνεται αντιληπτή όλο και περισσότερο με την αυξανόμενη διασύνδεση των χρηστών του διαδικτύου παγκοσμίως αλλά και με την ευκολότερη προσβασιμότητα στα στοιχεία επαφής οποιουδήποτε. Επί της αρχής, η μέθοδος πραγματοποίησης οποιασδήποτε γνωριμίας που περιγράφηκε εδώ, θα είχε εφαρμογή και σε άλλες, παλαιότερες εποχές, αν και θα ήταν πρακτικά πιο δύσκολη και χρονοβόρα. Στην εποχή μας όμως η εφαρμογή αυτής της μεθόδου γίνεται ευκολότερη και ταχύτερη. Είναι εντυπωσιακό να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα για οποιαδήποτε γνωριμία. Φαίνεται ότι ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν ήταν οι άνθρωποι πιο κοντά ο ένας στο άλλον. Σκεφθείτε ότι αυτό το φαινόμενο θα αυξηθεί τις επόμενες δεκαετίες με αλματώδη ρυθμό.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Πτυχιούχος στην Περιβαλλοντολογία με ειδίκευση στην Διαχείριση Περιβάλλοντος και στην Διαχείριση Αποβλήτων από το Πανεπιστήμιο του Abertay Dundee της Σκωτίας. Εργάζεται και διαθέτει εμπειρία στον τομέα του περιβάλλοντος από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Έχει αρθρογραφήσει σε εξειδικευμένα περιβαλλοντικά και ενημερωτικά περιοδικά.