Ένα θλιβερό top 10 ομοφοβικών δηλώσεων

Published On 8 January 2014 | By Κατερίνα Καραβία | Frog Tops

Ο Βάτραχος θυμάται δέκα δηλώσεις δημόσιων προσώπων για την ομοφυλοφιλία που δυστυχώς διεκδικούν όχι μόνο το βραβείο ομοφοβίας, αλλά και το βραβείο ανοησίας.

Ενώ μία μία οι χώρες της Ευρώπης και οι πολιτείες της Αμερικής αναγνωρίζουν το δικαίωμα τον ομοφυλόφιλων ζευγαριών στο γάμο, στην Ελλάδα ακόμα και η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, τίθεται και αποσύρεται άρον άρον από τον δημόσιο διάλογο ξανά και ξανά, λόγω αντιδράσεων.

Δεν είναι μόνο η καρικατούρα της Ελένης Λουκά που φωνάζει ότι θα πάμε στο διάολο άμα γίνουν τέτοια αναίσχυντα. Δυστυχώς ακραίες έως γελοίες ομοφοβικές δηλώσεις έχουν κάνει και πρόσωπα αρκετά γνωστά, από ιεράρχες ως πρώην ή νυν βουλευτές.

Κρίνοντας από τις δηλώσεις, δυστυχώς ο δρόμος για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και ευρύτερα των μελών της LGBT κοινότητας είναι πολύ μακρύς.

anthimos-mitropolitis

«Η γυμνότης είναι αδίκημα»

Άνθιμος, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης

Λείπει ο Άνθιμος από το Gay Pride; Λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή; Εννοείται πως ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος δεν θα άφηνε την Ορθόδοξη πίστη μόνη της και τα ήθη απροστάτευτα από τους αντίχριστους ακόλουθους του Μπουτάρη, που θέλουν να φέρουν γκέι τουρίστες στην πόλη του -και του Αγίου Δημητρίου- όταν μόνος του φέρνει 250.000 στην γιορτή του Αγίου και 20.000 υπογραφές.

Έτσι πέρα από τα δεκάδες σχόλια περί της αισχρότητας του Gay Pride θέλησε να τονίσει ότι η γυμνότης είναι αδίκημα. Κάντε μπάνιο με τα ρούχα άθεοι.

karatzaferis2

«Πιστεύω ότι έχεις την έλξη από μικρός, και αυτή εξελίσσεται. Εγώ πάντως πιστεύω ότι η ομοφυλοφιλία είναι λιγότερη, από αυτήν που παρουσιάζεται ότι είναι. Θα σου πω όμως και το εξής: Αύριο, Γιάννη, γεννάει η γυναίκα σου. Τι θέλεις να σου κάνει; Τον Κοεμτζή, τον βαρύ άντρα που σκότωσε 4 για το κέφι του, ή τον Τσαρούχη;»

Γιώργος Καρατζαφέρης, Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.

Νομίζω όλοι αυτό το ερώτημα έχουν στο στόμα τους όταν φέρνουν ένα παιδί στον κόσμο: Τσαρούχη ή ντέφι ή να σκοτώνει 4 στο κέφι; Ας είναι και εγκληματίας, αλλά ομοφυλόφιλος; Α παπά.

«Σε 76 χώρες είναι παράνομος ο κιναιδισμός, στην Ελλάδα όχι ακόμα…»

Ηλίας Παναγιώταρος, βουλευτής Χρυσής Αυγής

Χώρες τύπου Σουδάν, Αλγερία, Αιθιοπία, Τατζικιστάν – σε αυτές επιδιώκουμε να μοιάσουμε. Τον “κιναιδισμό” θα τον διάβασε στο λεξικό του Μπαμπινιώτη. Κόβω το χέρι μου ότι το είχε κάνει και σκονάκι.

panagiwtaros

«Όπως στο Ισλάμ, εγώ θέλω να φοράει η γυναίκα μου παντελόνι ή μίνι αλλά μου το απαγορεύει η θρησκεία μου, το ίδιο και η Ορθοδοξία δεν δέχεται το γάμο των ομοφυλοφίλων».

Κυριάκος Βελόπουλος, πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.

Ισλάμ και Ορθοδοξία ενώνονται για πρώτη φορά κάτω από την ομπρέλα “η ομοφυλοφιλία είναι κακιά” του Βελόπουλου. Κάποιος να του πει στοπ!

«Παράνομο δεν το θεωρώ και για να καταλάβουν κάποιοι κουφιοκεφαλάκηδες είχα κάνει εργασία σαν γιατρός για την ιδιοπαθή ομοφυλοφιλία και την επίκτητη. Άρα όποιος γεννιέται με 50% λιγότερα ανδρογόνα από ό,τι πρέπει να έχει, αυτός εκ της φύσεως έχει γίνει ομοφυλόφιλος. Παράνομο δεν είναι, είναι παρά φύση και σε αυτό διαφωνώ».

Γεράσιμος Γιακουμάτος, βουλευτής Ν.Δ.

Τι διακρίσεις να πήρε άραγε με την εργασία; Και όποιος κατάλαβε αυτή την εργασία που κατέληξε μετά από σωστή αρχική έρευνα ότι κάθε τι φυσικό είναι και παρά φύση, ας αυτοπροταθεί για Νόμπελ.

[Και σε βίντεο, μήπως μας διέφυγε κάτι:]

«Αναγνωρίζω το δικαίωμα κάποιου να είναι ομοφυλόφιλος, αλλά δεν τον θέλω στο περιβάλλον μου και δεν τον εμπιστεύομαι στο δημόσιο βίο».

Βασίλης Μιχαλολιάκος, δήμαρχος Πειραιά

Αν είσαι ομοφυλόφιλος είσαι αυτομάτως μη έμπιστος. Αν είσαι στρέιτ και βουλευτής ή δήμαρχος όχι ε;

«Όταν σε ένα φανάρι είδα ανάμεσα σε κάτι πιτσιρικάδες δυο αγοράκια να κρατιούνται χέρι – χέρι, μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση – αντιαισθητικό, εμετικό μου φάνηκε. Είναι άσχημο! Η φύση το έχει ορίσει διαφορετικά». 

Νότης Σφακιανάκης, τραγουδιστής

Χάλασε η αισθητική του ανθρώπου που φόραγε κίτρινο γυαλί σε βίντεο κλιπ – αυτό που τραγουδούσε το φοβερό άσμα «Αγάπη Αλκοολική».

notis

«Έχω φίλους ομοφυλόφιλους, δεν το θεωρώ ποινικό αδίκημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινωνία θα δεχτεί σαν θεσμό την ομοφυλοφιλία όπως αντίστοιχα και την πολυγαμία».

Θανάσης Πλεύρης, πρώην βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.

Ίδια η πολυγαμία με την ομοφυλοφιλία σε μια «εξαιρετική» θεωρητική προσέγγιση του Θανάση Πλεύρη που κάνει τους παράνομους ομοφυλόφιλους παρέα γιατί είναι μεγάλη ψυχή.

 «Εντός της Κανονικής μας δικαιοδοσίας και εν τω πλαισίω των Κανονικών μας αρμοδιοτήτων θα επιβάλουμε την ποινή του αφορισμού σε όσους Βουλευτές ψηφίσουν αυτή την επαίσχυντο και επονείδιστο ύβρι. Η σχετική τροπολογία [για την επέκταση του σύμφωνου συμβίωσης] θέτει πλέον κατά τρόπο φρικιαστικό στη χώρα μας την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και την κατοχύρωση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας».

Σεραφείμ, Μητροπολίτης Πειραιώς

Οι ομοφυλόφιλοι παπάδες μπορούν να αφοριστούν μόνοι τους;

serafeim

«Επειδή δηλαδή συναντάμε στην κοινωνία μας και παιδόφιλους, κτηνοβάτες, νεκρόφιλους και εγκληματίες, θα πρέπει το κράτος να προσδώσει στις πράξεις τους έννομες συνέπειες;».

Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Κύπριος βουλευτής

Έχουν και στην Τσύπρο τέτοιαν φρούταν.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά.