Η εφαρμογή Doggo δε θα αφήσει ποτέ ξανά μόνο τον τετράποδο φίλο σου

Published On 29 February 2016 | By Πέννυ Γέρου | Frog Pets

Απανταχού ερωτευμένοι με σκυλίσιες μουσούδες και πατούσες, έφτασε η εφαρμογή που περιμέναμε εδώ και καιρό. Πριν από λίγες μέρες έγινε το επίσημο launch της εφαρμογής «Doggo – η εφαρμογή των σκύλων μας», της πρώτης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους!

Με αφορμή αυτήν την ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, μιλήσαμε με την ομάδα πίσω από τη νέα εφαρμογή και μάθαμε για τις ανάγκες που οδήγησαν στη δημιουργία του app, τις δικές τους εμπειρίες από σκυλο-ιστορίες και σκυλο-μπελάδες, σχολιάζοντας ακόμα τη μεγάλη κινητικότητα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη βιομηχανία γύρω από τα κατοικίδια και τις καλύτερες συμβουλές που μπορεί να αποκομίσει κάποιος πριν ή αφού αποκτήσει ένα από αυτά.

«Η λέξη που μπορεί να περιγράψει καλύτερα το Doggo είναι: εργαλείο!», όπως μας λέει και η ίδια η ομάδα. «To Doggo είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους, ένα εργαλείο εύρεσης τετράποδων φίλων, ένας διαδραστικός χάρτης με πολλές πληροφορίες, ένας οδηγός εντοπισμού των κοντινών pet shop, κτηνιατρείων, κομμωτηρίων για σκύλους, φιλοζωικών σωματείων, εκπαιδευτών, υπηρεσιών ταξί για σκύλους αλλά και dog friendly μαγαζιών- ένας κόσμος αφιερωμένος στις καθημερινές ανάγκες ενός κατοικιδίου! Έχει τη λογική ενός social medium με σημεία ενδιαφέροντος αποκλειστικά για σκυλάκια».

Όσον αφορά στη διαφορά της νέας εφαρμογής από άλλα fora και πλατφόρμες δικτύωσης για φιλόζωους και έχοντες κατοικίδια, εξηγούν: «Το Doggo είναι το πρώτο ελληνικό app κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους. Αυτό από μόνο του είναι μια καινοτομία, τουλάχιστον στον ελλαδικό χώρο. Ο χρήστης του Doggo έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με άλλους χρήστες αλλά και να περιηγηθεί στο γεμάτο πληροφορίες χάρτη γρήγορα και εύκολα. Η περιήγηση γίνεται από το κινητό του χρήστη και αυτό είναι που διαχωρίζει το Doggo από τις πολυάριθμες σελίδες για σκυλάκια στο διαδίκτυο. Είναι η αμεσότητα αλλά και η ευκολία χρήσης που το καθιστά ξεχωριστό. Στο μέλλον ο χρήστης θα μπορεί και να επέμβει στην πληροφορία που του δίνεται με κριτικές και σχόλια, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το ανακοινώσουμε μετέπειτα».

Το Doggo απευθύνεται λοιπόν μόνο σε ιδιοκτήτες σκύλων, οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ του τετράποδου φίλου τους και να ξεκινήσουν τα online «γαβγίσματα». Όσοι ακόμη δεν έχουν κατοικίδιο, μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ του σκύλου που τριγυρνά στη γειτονιά τους, μιας και σύντομα, όπως εξομολογήθηκε η ομάδα, στη νέα εφαρμογή θα ενσωματωθεί κομμάτι που θα αποσκοπεί στην προώθηση αδέσποτων προς υιοθεσία. Άλλωστε, «μοναδικός κοινός παρανομαστής είναι η αγάπη για τα ζωάκια»!

Doggo2

Τα μέλη της Doggo-ομάδας είναι ειδήμονες των σκύλων, μιας και όλοι έχουν μεγαλώσει ή ζουν αυτή τη στιγμή με τουλάχιστον έναν. Αναγνωρίζουν ποιο είναι το μεγαλύτερο δώρο που προσφέρει μια τέτοια συντροφιά: «Το να συγκατοικείς με ένα σκύλο είναι μια μοναδική εμπειρία, αφού, καθημερινά, καταφέρνει να σου χαρίζει την πιο αγνή αγάπη αλλά και σκηνικά απείρου κάλλους, που διαταράσσουν με τον πιο όμορφο τρόπο την φαινομενικά ίδια καθημερινότητα σου. Ποιος δεν γνωρίζει κάποιον που δεν ήθελε “…με τίποτα σκυλιά μέσα στο σπίτι, γιατί τα σκυλιά είναι για αυλές…”, μέχρι που βρέθηκε να συγκατοικεί με ένα και η αγάπη που τους έδεσε ήταν άνευ προηγουμένου. Τα σκυλάκια έχουν ένα μοναδικό τρόπο να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους και σε αυτό δε χωράει καμία αντίρρηση».

Είναι δύσκολο να μην παρατηρήσει κανείς ότι τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία που κινείται γύρω από τα κατοικίδια και τη φροντίδα ή περίθαλψή τους γνωρίζει μια πρωτόγνωρη δραστηριότητα. «Θα σκεφτόταν κανείς ότι τώρα με την κρίση ο κόσμος θα γίνει πιο επιφυλακτικός στην ιδέα απόκτησης ενός σκύλου, γιατί  όπως και να το κάνουμε υπάρχουν κάποια πάγια έξοδα όπως οι τροφές, κτηνίατροι κλπ., που μπορούν να επιβαρύνουν ένα ήδη επιβαρυμένο νοικοκυριό. Παρόλα αυτά ο κόσμος φαίνεται να έχει πιο θετική στάση απέναντι στα σκυλάκια. Δυστυχώς μερικές φορές η βιομηχανία αυτή αναπτύσσεται εις βάρος των αθώων αυτών ψυχών».

Όσον αφορά στο τι πυροδότησε το αυξημένο ενδιαφέρον των Ελλήνων και την μεταστροφή τους σε αυτή τη βιομηχανία, η ομάδα του Doggo εικάζει: «Ίσως είναι η ανάγκη για συντροφικότητα, τα πρότυπα του εξωτερικού, μια γενικότερη διαλλακτικότητα ή και οι νέοι φιλικοί προς τα κατοικίδια νόμοι; Ό,τι και να είναι, το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό».

Περιηγούμενος στη νέα σκυλίσια εφαρμογή, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του σκύλου σου, να εξερευνήσεις την περιοχή σου και όσα χρήσιμα σημεία υπάρχουν κοντά σε αυτή, να βρεις φίλους έτοιμους για παιχνίδι, να στείλεις μηνύματα και, φυσικά, κάθε μέρα να μαθαίνεις κάτι νέο μέσα από την επιλογή «Η συμβουλή της ημέρας».

Όσον αφορά στη συμβουλή που έχει να σας δώσει για την ώρα η ομάδα του Doggo, αυτή είναι να κατεβάσετε αμέσως την εφαρμογή!

Πέρα από την πλάκα, όμως, η ομάδα του Doggo προτρέπει: «Αγαπητοί υποψήφιοι σκυλο-ιδιοκτήτες, πριν αποφασίσετε να αγοράσετε τον τετράποδο σας φίλο από ένα pet shop, ρίξτε μια ματιά στις ιστοσελίδες των φιλοζωικών οργανώσεων. Εκεί θα βρείτε αμέτρητες τρελές μουρίτσες, η καθεμία μοναδικής “ράτσας”, που περιμένουν εσάς για να σας αγαπήσουν παντοτινά. Χαρίστε τους ένα χαμόγελο και μια διαφορετική ζωή».

Αναζητήστε το #Doggotheapp στο Play Store και το App Store και καλές σκυλοπεριπέτειες!

* Περισσότερες πληροφορίες στο www.doggo.gr

Like this Article? Share it!

About The Author

: Έχει σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της πολιτιστικής δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας. Αγαπάει τον κινηματογράφο, τα βιβλία, τις βόλτες στην πόλη και ψιθυρίζει στίχους στο μετρό νομίζοντας ότι δεν τη βλέπει κανείς. Είναι πάντα «stuck in the middle» και η θεραπεία της για αυτό βρίσκεται στις κονσόλες και τα μικρόφωνα του TrollRadio.gr.