Όταν επιλέγουμε σκύλο επηρεασμένοι από την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο

Published On 22 December 2015 | By Δημήτρης Κοτάκος | Frog Pets

Ταινίες για σκύλους. Τα τελευταία χρόνια -περίπου 100- έχουν γυριστεί δεκάδες ταινίες. Οι “ειδικοί” γνωρίζουν καλά πώς να κόβουν εισιτήρια και να ανεβάζουν την τηλεθέαση. Ένα κουταβάκι με παραπονεμένα μάτια δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν. Πόσο μας επηρεάζουν αυτές οι ταινίες στην απόκτηση σκύλου και τι αντίκτυπο έχει αυτό στην ζωή τους;

Έρευνες έχουν αποδείξει πως μετά από την προβολή μιας ταινίας με πρωταγωνιστή σκύλο, οι άνθρωποι που τρέχουν να αποκτήσουν την συγκεκριμένη φυλή αυξάνονται κατά δεκάδες χιλιάδες. Ας μιλήσουμε με αριθμούς.

  • Ας ξεκινήσουμε με την αγαπημένη Lassie. Το 1943 είχαν δηλωθεί στο American Kennel Club λιγότερο από 1000 Collie. Λίγο μετά την προβολή της σειράς “Lassie come home“, οι άνθρωποι που έτρεξαν να αποκτήσουν την συγκεκριμένη φυλή αυξήθηκαν στις 30.000!
  • Το 1961, και πριν την προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων “101 Dalmatians” το American Kennel Club είχε δηλωμένα λιγότερα από 1500 Σκυλιά Δαλματίας. Τι συνέβη αμέσως μετά; Ο αριθμός τους αυξήθηκε στις 8000.

Είναι πιστεύετε τυχαίο;

moviedogchoice2

Εάν αποκτήσεις κάποιο σκύλο που ερωτεύτηκες σε ταινία ή διαφήμιση, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα έχεις κάνει λάθος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα αποκτήσεις έναν σκύλο με μοναδικό κριτήριο το συναίσθημα, αδιαφορώντας για τις πραγματικές του ανάγκες με συνέπεια να μην μπορείς να συμβιώσεις μαζί του. Τα σκυλιά δεν μεγαλώνουν μόνο με έρωτα και ένα πιάτο φαΐ. Ναι, η αγάπη είναι κάτι πολύ σημαντικό στην ζωή του σκύλου, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.

Οι 8 στους 10 ανθρώπους που γνωρίζω με Labrador, δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για την φυλή πριν αποκτήσουν τον σκύλο. Είναι ένα σκυλί με αυξημένες ανάγκες και εάν δεν του τις παρέχεις, τα πράγματα ίσως δυσκολέψουν. Μετά φταίει το κουτάβι που είναι “καταστροφικό”, “ανυπάκουο” και ένα σωρό άλλα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα Jack Russell.

“Είναι σκυλί διάολος!”, μου είπε κάποιος πρόσφατα.
“Όχι, μια χαρά είναι το σκυλί, απλά το επέλεξε λάθος κηδεμόνας!”, του απάντησα.

Οι περισσότεροι όταν διαπιστώσουν πως έχουν αποκτήσει τον “λάθος σκύλο” ψάχνουν τον τρόπο να τον ξεφορτωθούν.

Είναι πολύ σημαντικό πριν αποκτήσετε σκύλο να ψάξετε και να γνωρίσετε τις πραγματικές ανάγκες της φυλής του. Εάν σκοπεύετε να υιοθετήσετε κάποιο αδέσποτο σκυλάκι, ρωτήστε τους ανθρώπους του καταφυγίου να σας πουν κάποια πράγματα για τον χαρακτήρα του και το παρελθόν του.

Κάτσε και σκέψου τα πολύ βασικά:

  1. Χρήματα για καλή διατροφή. Οι κακής ποιότητας τροφές θα έχουν άσχημο αποτέλεσμα στην υγεία του.
  2.Τα σκυλιά χρειάζονται συχνές επισκέψεις στον κτηνίατρο. Είναι κι αυτό ένα κόστος…
  3. Χρόνο για σωματική και πνευματική άσκηση.
  4. Το θέλουν όλοι στην οικογένεια;
  5. Έχεις χώρο ή θα καταλήξει στο μπαλκόνι;
  6. Μπορείς να διαθέσεις χρήματα για την εκπαίδευση του;

Δείτε το παρακάτω βίντεο και πείτε μου ειλικρινά εάν σας επηρεάζει στο να αποκτήσετε Labrador…

* Περισσότερα άρθρα στο livingwithdogs.gr

Like this Article? Share it!

About The Author

: Ο Δημήτρης Κοτάκος BCCSDip.DogBhv, είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων. Διπλωματούχος του Βρετανικού Κολεγίου Κυνολογικών Σπουδών. Αποφοίτησε με έπαινο στην "Συμπεριφορά Σκύλων", Advanced Canine Behaviour Diploma. Απόφοιτος της σχολής εκπαιδευτών σκύλων, Stardogs Trainers Academy. Από το 2015 συμμετέχει στην Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης K9 SAR, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ως Επιστημονικός Συνεργάτης.