Τα «διαμάντια» των Ευρωεκλογών

Published On 23 April 2014 | By Κατερίνα Καραβία | Frog Tops

Για άλλη μια φορά, σε όλα σχεδόν τα ψηφοδέλτια υπάρχουν υποψήφιοι για γέλια και για κλάματα.

Το «Σταυρώστε με, σταυρώστε με, στα χέρια σας σηκώστε με» αποτελεί σήμα κατατεθέν της γελοιότητας που μπορούν να φτάσουν οι εκλογές και οι επιλογές των κομμάτων. Εντάξει, μπορεί οι Ευρωεκλογές- που έρχονται σε λιγότερο από ένα μήνα -να μην έχουν «φρούτα» όπως π.χ. η Έφη Σαρρή στις βουλευτικές του 2009, αλλά έχουν κι αυτές το γέλιο τους.

Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων περιέχουν πραγματικά την πούλια και των αυγερινό- οι επιλογές ανάλογα με τις προτιμήσεις είναι πάρα πολλές. Μπορεί οι πολίτες σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες να προτιμούν νέους, καταξιωμένους και εκτός πολιτικού στίβου, αλλά τα περισσότερα κόμματα έχουν άλλη ιδέα περί του ιδανικού υποψηφίου.

Θοδωρής Ζαγοράκης (ΝΔ): Σήκωσε το Ευρωπαϊκό – τυχαίο; Φυσικά και όχι, σκέφτηκαν οι ιθύνοντες της ΝΔ και έχρισαν τον Ζαγοράκη υποψήφιο. Κάπως πρέπει να συμπληρώσουν την σύνταξή τους και αυτοί οι καημένοι οι σταρ.

ZAGORAKIS

Μαρία Σπυράκη (ΝΔ): Ήταν δυνατόν να μη βρισκόταν στο ψηφοδέλτιο ο άνθρωπος στον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς αποκάλυψε ότι μίλησε με τον Θεό; Η Μαρία Σπυράκη όχι μόνο φαίνεται ότι χαίρει της εμπιστοσύνης Θεού και Αντώνη, αλλά λέγεται ότι εκεί στο Ευρωκοινοβούλιο θα παλέψει ακάθεκτη για την «ανεξάρτητη δημοσιογραφία».

Αφροδίτη Αλ Σαλέχ (Ελιά): Η απόδειξη ότι από το τίποτα μπορείς να γίνεις βουλευτής, Ευρωβουλευτής και ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μέσα σε λίγα χρόνια.

Εύα Καϊλή (Ελιά): Γίνεται την πιο sexy βουλευτίνα της Ευρώπης να μην την στείλουμε Βρυξέλλες; Άλλο ένα παράδειγμα της ριζικής ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού που προωθεί το ΠΑΣΟΚ μέσω της Ελιάς.

Κρίτων Αρσένης (ΣΥΡΙΖΑ): Ο άνθρωπος που όταν έγινε η δολοφονία του Π. Φύσσα έκανε την εξής φοβερή δήλωση: «Η κυβέρνηση της χώρας χρησιμοποιεί την κοινωνική αναταραχή από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να διαλύσει τη δασική μας πολιτική και να επιτρέψει μαζική δόμηση στα δικά μας δάση». Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να σώσει από την κρίση όσα περισσότερα δέντρα μπορεί.

kriton_arsenis

Γιώργος Αμυράς (ΝΔ): Ο ποδηλάτης οικολόγος που έκλαιγε με την πανίδα μέχρι να καταλάβει πως ο χρυσός μετράει περισσότερο και να ενωθεί με την «οικολογική συνείδηση» της ΝΔ.

Κωνσταντίνος Χολέβας (ΝΔ): αρχισυντάκτης του πασίγνωστου περιοδικού Εκκλησία. Να μην εκπροσωπηθεί και η χριστιανοσύνη στην Ευρωβουλή βρε αδερφέ;

Οι 15 των ΑΝ.ΕΛ.: από τους 42 υποψήφιους, οι 15 αναδείχθηκαν με κλήρωση. Προφανώς στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν αναποφάσιστοι ή/και λατρεύουν το Τζόκερ.

Όσο για το ΚΚΕ, ας σχολιάσουμε στις επόμενες Ευρωεκλογές. Οι ίδιοι δεν θα είναι;

Like this Article? Share it!

About The Author

: Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά.