Ένα γεμάτο συναυλιακό καλοκαίρι (μέρος β’)

Published On 23 April 2014 | By Χριστίνα Καραβοκύρη | Frog Tops

Συνεχίζουμε το μεγάλο αφιέρωμα με τις συναυλίες που περιμένουμε από τα τέλη Ιουνίου ως τα μέσα Ιουλίου, οπότε κλείνει ένα πραγματικά «γεμάτο» συναυλιακό καλοκαίρι.

* Διαβάστε το πρώτο μέρος εδώ.

Ejekt Festival

25.06.14, Πλατεία Νερού – Ολυμπιακός πόλος Φαλήρου

Το Ejekt Festival έρχεται να ταράξει τα νερά για δέκατη συνεχή χρονιά. Γνωστό για την συγκέντρωση των μεγαλύτερων ονομάτων από τη rock και dance μουσική σκηνή, διατηρεί την πετυχημένη συνταγή.

Οι Kasabian, δύο χρόνια μετά από την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, επιστρέφουν για να γιορτάσουν τα δέκα χρόνια δισκογραφικής παρουσίας τους, επιλέγοντας να κάνουν συναυλίες σε πόλεις όπου αποθεώθηκαν, ανάμεσα τους  και η Αθήνα. Ένα από τα μεγαλύτερα rock συγκροτήματα που έχει βγάλει η Μ.Βρετανία την τελευταία δεκαπενταετία, με δίσκους που έχουν γίνει πολυπλατινένιοι, εμφανίσεις που κέρδισαν τον τίτλο του κορυφαίου live act, επιστρέφει με παλιές επιτυχίες αλλά και τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο τους, που θα κυκλοφορήσει  τους επόμενους μήνες.

Με μόλις 8 χρόνια στο χώρο οι Editors, κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε μεγάλα συγκροτήματα της ροκ μουσικής. Η παρέα από το Στάνφορντ της Αγγλίας ξεκίνησε την πορεία της με το όνομα Pilot , που στην πορεία έγινε Snowfield, για να φτάσει στο σημερινό Editors! Μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει εκατομμύρια δίσκους και έχουν παρευρεθεί ως headliners σε πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

Πέντε χρόνια πέρασαν από την τελευταία εμφάνιση των White Lies στην Ελλάδα. Το συγκρότημα από το Λονδίνο, έχοντας πλέον αυξήσει σημαντικά τη δημοτικότητά του, μετά από συναυλίες κοντά σε ονόματα όπως οι Muse, Coldplay και Kings of Leon, έρχεται για να μας παρουσιάσει το Big TV, το τρίτο  full- length άλμπουμ του.

white lies

Το Ejekt έχει προνοήσει και για τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής. O Nicolas Jaar πρόκειται να επισκεφτεί για πρώτη φορά τη χώρα μας, για να μας παρουσιάσει το ντουέτο  με τον συνεργάτη του Dave Harrington, τους Darkside. Ο Αμερικανό-Χιλιανός Nicolas Jaar έχει απασχολήσει πολύ από το 2011 που έκανε την εμφάνισή του, με το άλμπουμ του Space Is Only Noise, ωστόσο με το Psychic, ντεμπούτο άλμπουμ των Darkside κέρδισε διθυραμβικές κριτικές, ανοίγοντας νέους δρόμους στην ηλεκτρονική μουσική.

Τη σκυτάλη παίρνει o Paul Kalkbrenner, ένας από τους παραγωγούς που καταφέρνει να συνδυάζει techno και minimal μέσα από τις μελωδίες του. Έχει βρεθεί πολλές φορές στην κορυφή των charts με χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Είναι ένας από τους παραγωγούς που περίμεναν πολύ καιρό οι fans της electronica στην Ελλάδα, γιατί πέρα από τις υπέροχες μουσικές του, έχει τη φήμη ότι ξεσηκώνει το κοινό.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλα ονόματα για το Ejekt Festival.

Rockwave Festival

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Rockwave θέλει να κάνει την έκπληξη. Το ιδανικό τοπίο στη Μαλακάσα και  το Terra Vibe Park, μας προετοιμάζουν  για μεγάλα πράγματα. Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το line up, τα ονόματα που θα μας παρακινήσουν για να κλείσουμε από τώρα τα εισιτήρια έχουν ήδη δημοσιευτεί.

Eric Burdon

11.07.14, Main Stage, Terra Vibe Park

ericBurdon

Τραγουδιστής, στιχουργός, συγγραφέας, ζωγράφος και ενίοτε ηθοποιός, αυτός είναι ο Eric Burdon, που όπως φαίνεται απολαμβάνει να μεταπηδά από τον ένα ρόλο στον άλλον. Η ψυχή των “The Animals”, έρχεται για να επιβεβαιώσει  ότι άξια βρίσκεται ανάμεσα στους 100 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών σύμφωνα με το Rolling Stone. Ο θρύλος της rock εξακολουθεί να είναι επίκαιρος και να κρατάει το ενδιαφέρον του κοινού. Σίγουρα το φάσμα των ηλικιών θα είναι αρκετά διευρυμένο στο φετινό Rockwave.

Calexico

12.07.14, Main Stage, Terra Vibe Park

Το όνομά τους προήλθε από την ομώνυμη πόλη της California, που συνορεύει με το Μεξικό. Οι Calexico έχοντας μία πορεία που ξεκίνησε το 1990, βρίσκονται ανάμεσα στα σημαντικότερα alternative/indie rock συγκροτήματα. Country κιθάρες, mariachi πνευστά, αλλά κυρίως τα ξεχωριστά ηχοχρώματα τους, την καθιστούν μία από τις πιο δυνατές συναυλίες του καλοκαιριού.

Woodkid

12.07.14, Main Stage, Terra Vibe Park

woodkid

Την ίδια μέρα με τους Calexico αναμένεται να εμφανιστεί και ο Γάλλος Woodkid. O Yoann Lemoine, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Katy Perry, Moby, Lana Del Rey είτε με την ιδιότητα του μουσικού είτε με αυτή του σκηνοθέτη. Το πρώτο του EP, με τίτλο Iron, τον έκανε να ξεχωρίσει και να κερδίσει το κοινό, ενώ η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του, The Golden Age, αποθεώθηκε από το μουσικό τύπο, βάζοντας  τον Woodkid στην πρώτη γραμμή του neofolk.

James

15.07.14, Θέατρο Βράχων (Βύρωνας)

Οι James, ένα από τα πλέον αγαπημένα συγκροτήματα των Ελλήνων, έρχονται για μία και μόνο εμφάνιση στο Θέατρο Βράχων, στις 15 Ιουλίου. Η μπάντα από το Μάντσεστερ της Αγγλίας θα μας  παρουσιάσει το 14ο άλμπουμ της La Petite Mort, που θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουνίου. Ανάμεσα στα νέα κομμάτια τους θα ακουστούν και παλιότερες επιτυχίες τους, όπως το “Sometimes”. Η δυναμική τους πάνω στη σκηνή είναι αυτή που τους κάνει να ξεχωρίζουν στις -πολύ συχνά sold out- συναυλίες τους.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί στο παρελθόν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Βήμα FM και trollradio.gr καθώς και στο μουσικό κανάλι MTV.