5+1 πρωταπριλιάτικες φάρσες που δεν ήταν τόσο κακές

Published On 1 April 2015 | By Θέμος Ρίζος | Frog Tops

Σε γενικές γραμμές, τα πρωταπριλιάτικα «αστεία» σπάνια είναι αστεία. Αλλά κάθε χρόνο υπάρχουν εξαιρέσεις – ξεχωρίσαμε πέντε για τη φετινή Πρωταπριλιά.

Η Microsoft λανσάρει το MS-DOS για smartphones

Κρίνοντας από το ιστορικό της όχι-και-τόσο-αγαπημένης εταιρίας (βλέπε, για παράδειγμα, εδώ), θα μπορούσαμε κάλλιστα να πιστέψουμε ότι πρόκειται για αληθινή είδηση.

Όπως διαβάσαμε στο PC Magazine, «η Microsoft λανσάρισε ένα νέο λειτουργικό σύστημα σχεδιασμένο ειδικά για Lumia smartphones. Το γνωστό – ελπίζουμε ­– MS-DOS ήταν κάποτε εγκατεστημένο σε εκατομμύρια desktops και τώρα μπορείτε να το εγκαταστήσετε στο τηλέφωνο σας».

Η Microsoft μάλιστα, εκτός από το βίντεο παρουσίασης του «πρωτοποριακού» λειτουργικού, έφτιαξε και σελίδα όπου το MS-DOS Mobile είναι διαθέσιμο για download.

Το Amazon επιστρέφει στο 1999

Με μια εξαιρετικά απλή αλλά επιτυχημένη φάρσα υποδέχθηκε η Amazon τους επισκέπτες του site της. Σήμερα λοιπόν, όποιος έμπαινε στο amazon.com, αντίκριζε για λίγα δευτερόλεπτα το site όπως ήταν στο μακρινό 1999- δηλαδή τις πρώτες ημέρες της εταιρίας που θα εξελισσόταν σε παγκόσμιο κολοσσό.

amazon99

Στο CERN επιβεβαίωσαν την ύπαρξη της Δύναμης (του Star Wars)

Με αναλυτικό άρθρο στην ιστοσελίδα του CERN ανακοινώθηκε ότι οι ερευνητές στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων επιβεβαίωσαν την ύπαρξη της Δύναμης (The Force).

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ένας «μικρόσωμος πράσινος εκπρόσωπος» του εργαστηρίου που δήλωσε «Πολύ εντυπωσιακό, αυτό το αποτέλεσμα είναι».

Επίσης φιλοξενούνται δηλώσεις του καθηγητή Ben Kenobi, του οποίου η εργασία “May The Force Be With EU” έπεισε το διοικητικό συμβούλιο του CERN να προμηθευτεί δεκάδες ρομπότ τύπου R2. Τις αμφιβολίες του για την ανακάλυψη εκφράζει ένας ερευνητής της σκοτεινής ύλης ονόματι Dave Vader.

CERNtheForce

To Nature ισχυρίζεται ότι οι δράκοι «δεν είναι πλάσματα της φαντασίας και του μύθου» 

Με ένα αναλυτικό και απόλυτα σοβαροφανές άρθρο, οι συντάκτες του περιοδικού υποστηρίζουν όχι μόνο ότι οι δράκοι υπήρξαν κατά τον πρώιμο Μεσαίωνα, αλλά και ότι η ανθρωπότητα πρέπει να προετοιμάζεται για την επιστροφή τους. Σύμφωνα με τη θεωρία των ερευνητών, οι δράκοι επωφελήθηκαν από τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες της μεσαιωνικής εποχής, αλλά σχεδόν εξαφανίστηκαν κατά την σχετικά ψυχρή περίοδο που ακολούθησε. Ωστόσο, η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στη σύγχρονη εποχή μπορεί να έχει οδηγήσει στην επανεμφάνιση των δράκων – κάτι που αποδεικνύεται και από την αύξηση των λογοτεχνικών αναφορών στα θρυλικά πλάσματα.

NatureDragons

Ένας φυσικός στο Cambridge εγκατέστησε σύστημα αναγνώριση φωνής στις πόρτες

Ο Dr. Paul Coxon του Πανεπιστήμιου του Cambridge τοποθέτησε αυτή την ανακοίνωση σε όλες τις πόρτες του κτιρίου όπου εργάζεται.

CambridgeVoice

«Το σύστημα πρόσβασης σε αυτό το κτίριο έχει αναβαθμιστεί ώστε να περιλαμβάνει αναγνώριση φωνής. Πείτε το όνομά σας στο card reader για να αποκτήσετε πρόσβαση».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Dr. Coxon έγραφε στο Twitter: «Οι άνθρωποι φωνάζουν στις πόρτες. Πανεπιστήμιο του Cambridge, χμ… τα καλύτερα μυαλά στον κόσμο :D».

Bonus: ο Ντόναλντ Τουσκ λέει στους Έλληνες «να βάλουν τον ήλιο τους εκεί που ξέρουν»

Από την Ελλάδα ξεχώρισε μία είδηση που ανέβασε η Lifo. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε: «Αν το επιλέξουν οι Έλληνες να μην πληρώσουν όσα χρωστούν, ας κρατήσουν τον ήλιο τους, να δούμε αν θα μπορέσουν να χορτάσουν μ’ αυτόν. Σε ό,τι με αφορά» κατέληξε, «μπορούν να πάρουν τον περίφημο ελληνικό τους ήλιο και να τον βάλουν εκεί ακριβώς που ξέρουν.»

Εννοείται ότι οι περισσότεροι δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν όλο το άρθρο, για να δουν ότι από κάτω η ομάδα της Lifo ευχόταν «Καλό μήνα». Αντιθέτως περιορίστηκαν στο να στείλουν σχόλια γεμάτα αγάπη στο Facebook.

lifocomments

Εδώ την πάτησαν στο Cambridge, θα μου πείτε.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, Θεωρία Συγκρούσεων και Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, σε ερευνητικές και ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ και της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD).