Ex-Girlfriend’s Perfume: «Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι θα ζήσουμε στο Rockwave»

Published On 15 June 2015 | By Πέννυ Γέρου | Συνεντεύξεις

Οι Ex-Girlfriend’s Perfume είναι μια από τις πιο φρέσκες, groovy μπάντες που χαίρεσαι να ακούς και να βλέπεις επί σκηνής. Πριν από μερικές βδομάδες ανακηρύχθηκαν νικητές του διαγωνισμού του Jumping Fish για το opening act της μεγάλης συναυλίας του Robbie Williams στα πλαίσια του Rockwave Festival 2015. Άκρως ενθουσιασμένοι και εμφανώς συγκινημένοι, μιλούν στο Βάτραχο λίγες μέρες πριν τη μεγάλη μέρα στο Terra Vibe Park.

Λύνοντας μας την απορία για τις πρώτες αντιδράσεις τους στο άκουσμα των «καλών μαντάτων», οι Ex-Girlfriends Perfume περιγράφουν το βράδυ της λήξης του διαγωνισμού: «Το βράδυ που τελείωνε ο διαγωνισμός ήμασταν όλοι μαζί σε ένα σπίτι. Ο καθένας με το laptop του και μερικές μπύρες προσπαθώντας να πάρουμε μερικές τελικές ψήφους και να παραμείνουμε στη πρώτη θέση. Στις 12 ακριβώς απλά κοιταχτήκαμε και δεν ανταλλάξαμε κουβέντες, απλά γελάσαμε και προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι είχε συμβεί. Ακόμα βέβαια δεν έχουμε καταλάβει τι θα ζήσουμε στο Rockwave. Δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε αλλά ξέρουμε ότι θα είναι μια εμπειρία για την οποία θα μιλάμε σε όλη μας τη ζωή. Θέλουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους μας ψήφισαν!».

Μετρώντας μόλις δυο χρόνια δραστηριότητας ως συγκρότημα, και παρά την απουσία επίσημου album μέχρι σήμερα, οι Ex-Girlfriend’s Perfume λαμβάνουν την αποδοχή και την υποστήριξη του κοινού, το οποίο με τη σειρά του το εκτοξεύει στη σκηνή του Terra Vibe Park, το Σάββατο 20 Ιουνίου. Πού οφείλεται λοιπόν αυτό το «φαινόμενο»; «Όλα ξεκινούν από τους φίλους, κακά τα ψέματα. Από την αρχή είχαμε τη συνεχή στήριξη των φίλων μας και μέσα από τα live και το Jumping Fish ο κύκλος των ακροατών μας άνοιξε. Πλέον έρχονται στα live άτομα τα οποία δεν μας ξέρουν αλλά επέλεξαν να έρθουν ακούγοντάς μας στο ραδιόφωνο. Όλα για μας ήρθαν νωρίς. Έχουμε λίγα κομμάτια δημοσιευμένα (τα άλλα τα κρατάμε για το δίσκο), έχουμε κάνει αρκετά live, αλλά ο κόσμος φαίνεται να γουστάρει τη μουσική μας την οποία θα χαρακτηρίζαμε κάπως καινούρια και διαφορετική για την εγχώρια σκηνή».

exgirlfirendsperfume2

Τελικά αυτό το «άρωμα της πρώην» ελκύει πολύ κόσμο για πολλούς λόγους. Το ίδιο συνέβη και με τη Μαίρη, το Γιώργο, το Γιάννη, το Δημήτρη, την Ιωάννα και τον Κώστα, όταν τους βρήκε ένα βράδυ με πολλή όρεξη και καταρρακτώδες brainstorming: «Το άρωμα της πρώην δημιουργεί τελείως ανάμεικτα συναισθήματα. Χαρά, ευτυχία νοσταλγία, λύπη. Μέσα από τα κομμάτια μας, αυτά τα συναισθήματα μπλέκονται μέσα από τις μελωδικές εναλλαγές και καταλήγουν να κρατούν σε εγρήγορση τον ακροατή αλλά και εμάς! Το όνομα προέκυψε νωρίς. Ξέροντας ότι η μουσική μας είναι μπλεγμένη με πολλά είδη, θεωρήσαμε πως το “Ex-Girlfriend’s Perfume” μπορεί σε ένα ποσοστό να φανερώσει το είδος μας».

Πατήστε το play στα διαθέσιμα κομμάτια τους και ετοιμαστείτε για έξαλλες groovy καταστάσεις, μόνο μην πέσετε στην παγίδα. Οι Ex-Girlfriend’s Perfume είναι από την ελληνική γειτονιά, όπως πολλές άλλες μπάντες και μουσικοί από αυτή τη μεριά του κόσμου που δημιουργούν και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από παραγωγές κάποιας άλλης: «Σίγουρα μας κολακεύουν και μας ανεβάζουν την ψυχολογία τέτοια σχόλια. Πρέπει όμως να σταματήσει να υπάρχει αυτή η έκφραση. Την ακούμε συνέχεια, είναι κλισέ και σίγουρα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως η ελληνική σκηνή έχει καταπληκτικό υλικό και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Πολλές μπάντες έχουν δώσει το κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα, οι μπάντες γενικότερα έχουν ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια και το Jumping Fish, για παράδειγμα, είναι ένα τρόπος να δει κανείς τι δημιουργείται από Έλληνες μουσικούς».

Πάρα τη συνεχώς ανοδική τους πορεία και την καταγραφή όλο και περισσότερων κατακτήσεων, οι ίδιοι ομολογούν πως ποτέ ως τώρα δεν είχαν πιαστεί από μεγάλα όνειρα:

«Έχουμε μια θετική αύρα, δεν περιμέναμε ότι θα ζήσουμε τίποτα από όσα έχουμε καταφέρει και ελπίζουμε, συνεπώς, να συνεχίσει να μας χαμογελάει η τύχη. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε τόσο πολύ».

Το Σάββατο, 20 Ιουνίου, θα τους απολαύσουμε από νωρίς στη σκηνή του Rockwave Festival 2015, γιορτάζοντας μαζί με το Robbie Williams τα 20 του χρόνια, ενώ μέσα στον Ιούλιο οι Ex-Girlfriend’s Perfume βγαίνουν από το studio έχοντας ηχογραφήσει 10 κομμάτια, τα οποία περιμένουν, με το artwork και την εταιρεία διανομής σε θέση εκκίνησης, να κυκλοφορήσουν υπό τον τίτλο Dansistor. Και ανυπομονούμε πολύ για εκείνη τη μέρα.

So, let Ex-Girlfriend’s Perfume and Robbie entertain you!

Like this Article? Share it!

About The Author

: Έχει σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της πολιτιστικής δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας. Αγαπάει τον κινηματογράφο, τα βιβλία, τις βόλτες στην πόλη και ψιθυρίζει στίχους στο μετρό νομίζοντας ότι δεν τη βλέπει κανείς. Είναι πάντα «stuck in the middle» και η θεραπεία της για αυτό βρίσκεται στις κονσόλες και τα μικρόφωνα του TrollRadio.gr.