Let Me Know! Festival: ένα φεστιβάλ για αυτούς που ξέρουν!

Published On 29 September 2015 | By Πέννυ Γέρου | Frog and the City

Ένα από τα πιο φρέσκα εναλλακτικά φεστιβάλ με τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές προτάσεις από την ελληνική σκηνή, επιστρέφει την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο νέο underground χώρο του Χυτηρίου, μένοντας πιστό στην ηχηρή παρουσία που έχει δώσει στα πολιτισμικά δρώμενα της Αθήνας από το 2012.

Με 9 + 1 (έκπληξη ακόμα) μπάντες, το Let Me Know! Festival έχει φέτος ένα άκρως δυναμικό line-up, με τους Keep Shelly in Athens, στην τελευταία τους εμφάνιση πριν την περιοδεία τους στην Αμερική, και τους Baby Guru να συμμετέχουν για δεύτερη φορά σε αυτό. Μαζί τους στη σκηνή του Χυτηρίου θα είναι αυτή τη χρονιά οι My Drunken Haze, Sexy Christians, Birthmark, Echo Train, Empty Frame, Dusk και Pop Eye, όλοι με πρόσφατες, νέες ή έτοιμες προς κυκλοφορία δισκογραφικές δουλειές, αλλά και αγαπημένες επιτυχίες από τη μέχρι τώρα μουσική διαδρομή τους.

letmeknowfest3keepshellyinathens

Keep Shelly in Athens

Ο Βάτραχος βρήκε ευκαιρία να μιλήσει με τους διοργανωτές του Let Me Know! για τις απαρχές και τη διαδρομή ενός από τα πιο φρέσκα και νεανικά φεστιβάλ της πόλης: «Το φεστιβάλ, τρία χρόνια τώρα, αναδεικνύει την εγχώρια εναλλακτική μουσική σκηνή. Χαρακτηριστικά είναι άλλωστε τα ονόματα που έχουν περάσει από τα stages του, όπως οι Olga Kouklaki, Monsieur Minimal, GAD., Keep Shelly in Athens, Baby Guru, Imam Baildi, Direct Connection, Fundracar. Με επισκεψιμότητα χιλίων περίπου ατόμων την ημέρα», συμπληρώνουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ, «έχει φιλοξενηθεί σε πολλά διαφορετικά σημεία, από πολιτιστικά ιδρύματα (Ι.Μ.Ε.), πολυχώρους πολιτισμού (Bios) και συναυλιακούς χώρους (Tώρα K44), έως café bar (Boiler, Hoxton, Kreuzberg), όλα εντός του αστικού ιστού και πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες του φεστιβάλ. Με επικοινωνιακό μήνυμα, “Η πόλη μας ανήκει…”, στοχεύει να είναι το φεστιβάλ της Αθήνας και θέλει να “βρίσκει” και να “βρίσκεται” στα αγαπημένα σημεία του κοινού του».

letmeknowfest2babyguru

Baby Guru

Ως ένας από τους εισηγητές της εναλλακτικής μουσικής σκηνής στο αθηναϊκό κοινό, το Let Me Know! Festival μιλά για τη φύση και το μέγεθος του κοινού αυτού, αλλά και την ανταπόκρισή του σε νέα καλέσματα της εν λόγω σκηνής: «Η εναλλακτική μουσική έχει το κοινό της και είναι φανατικό. Το στοίχημα είναι να βρεις τον κόσμο αυτόν,  να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον και παράλληλα να τον κάνεις να σε αγαπήσει και να σε ακολουθεί. Έχουμε δημιουργήσει ένα πολιτιστικό προϊόν – φεστιβάλ, είμαστε στην αρχή της διαδρομής, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά επειδή είμαστε μέρος αυτού του κοινού εμείς και οι φίλοι μας, θεωρούμε ότι θα συνεχίσουμε να τρέχουμε κάτι το οποίο να είναι πρωτοποριακό και πάντα alternative, με την πραγματική έννοια του όρου!».

Όσον αφορά στο χώρο διεξαγωγής του, το φεστιβάλ φέτος συγκεντρώνεται σε ένα και μόνο σημείο της πόλης, ένα νέο underground χώρο που θα συστήσει ο πολυχώρος Χυτήριο για τις δύο μέρες που οι 10 (9 + 1) μπάντες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό μπροστά στο αθηναϊκό κοινό: «Το φεστιβάλ δεν είναι στατικό- κινείται εντός του αστικού ιστού όπως και οι φίλοι του! Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αλλάζει στέκια και διαλέγει αυτά των φίλων του, δοκιμάζει και επισκέπτεται ό,τι του κάνει κλικ στην αισθητική του. Ένας τέτοιος χώρος είναι και αυτός που θα τρέξει το 2015, ο νέος  χώρος του Χυτηρίου, σε μία γειτονιά ρεαλιστικά alternative».

Τι γυρεύουν λοιπόν να μάθουν στο φετινό Let Me Know! Festival οι μπάντες που θα φιλοξενηθούν στη σκηνή του; Ο Βάτραχος ρώτησε και οι 9 ανακοινωμένες μπάντες του φετινού line-up απάντησαν.

letmeknowfest6BirthMark

Birthmark

«Let me know what is true about real music!» δήλωσαν ξεκάθαρα οι Pop Eye, λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου τους album «Is it real?», ενώ οι Birthmark, μετά το δικό τους «Subtract», θέλουν να μάθουν «how music makes you feel».

letmeknowfest5PopEye

Pop Eye

Στο μεταξύ οι Empty Frame σας προ(σ)καλούν ως εξής: «Let me know if anything bothers you and then we can sing about it». Μαζί τους η Dusk, έχοντας μόλις κάνει το ντεμπούτο της με το «The Debut of Crossing the Lines», δίνει ραντεβού στη σκηνή του Χυτηρίου με ανοιχτή πρόσκληση στους εραστές της μουσικής: «Let me know if we’re on the same page and music is, was and will always be our best escape plan».

letmeknowfest9EmptyFrame

Empty Frame

letmeknowfest8dusk

Dusk

«Let me know if this hum in the air is the Shaman’s prayer…» ήταν η απάντηση των Echo Train στο τι γυρεύουν στο φετινό line-up, λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου ολοκληρωμένου τους album, ενώ οι Sexy Christians ιντριγκάρουν τις «προσευχές» των προηγούμενων, απαντώντας: «Let me know what’s pure and dirty, horny and innocent, faithful and nihilistic».

letmeknowfest10echotrain

Echo Train

letmeknowfest7sexychristians

The Sexy Christians

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου LP τους, οι My Drunken Haze θα είναι επίσης στο Let Me Know! Festival, με μια και μόνο απαίτηση από το κοινό της Παρασκευής: «Let me know, how does it feel?». Ταυτόχρονα οι Baby Guru την επόμενη μέρα θα θέσουν τη δική τους, κοσμική, ανησυχία: «Let me know if there is life on Mars», όπως είπαν και στο Βάτραχο ακολουθώντας τα τεκταινόμενα των ημερών και λίγο πριν να ακούσουμε ολοκληρωμένο το mini LP τους με τίτλο «Sunshine Special».

letmeknowfest4mydrunkenhaze

My Drunken Haze

Τέλος, λίγο πριν την αναχώρησή τους για την Αμερική και την εκκίνηση μιας ενδιαφέρουσας και γεμάτης εμπειρίες περιοδείας, οι Keep Shelly in Athens θέλουν να μάθουν ένα πράγμα από το φετινό Let Me Know! Festival και όσους το επισκεφθούν: «…αν φέτος θα αγκαλιάσει περισσότερος κόσμος εγχώριες μπάντες και καλλιτέχνες παρά τις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε».

Για να μάθετε περισσότερα και να είστε την επόμενη μέρα «από αυτούς που ξέρουν», δώστε ραντεβού την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στην Ιερά Οδό, στον αριθμό 44, και θα λύσετε όλες σας τις απορίες γύρω από την εναλλακτική pop – και όχι μόνο – μουσική κουλτούρα του 2015!

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου

Keep Shelly in Athens
My Drunken Haze
Sexy Christians
Birthmark

Σάββατο 17 Οκτωβρίου

Baby Guru
Echo Train
Empty Frame
Dusk
Pop Eye

* Οι 200 πρώτοι που θα σπεύσουν να προ-αγοράσουν τα εισιτήριά τους θα τα βρουν στα 5 ευρώ και οι υπόλοιποι στα 6, ενώ στην πόρτα του φεστιβάλ την Παρασκευή και το Σάββατο θα πωλούνται 8 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.letmeknow.gr και στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Έχει σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της πολιτιστικής δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας. Αγαπάει τον κινηματογράφο, τα βιβλία, τις βόλτες στην πόλη και ψιθυρίζει στίχους στο μετρό νομίζοντας ότι δεν τη βλέπει κανείς. Είναι πάντα «stuck in the middle» και η θεραπεία της για αυτό βρίσκεται στις κονσόλες και τα μικρόφωνα του TrollRadio.gr.