Worst of Γιώργος Καρατζαφέρης

Published On 20 November 2014 | By Θέμος Ρίζος | Frog Tops

Κάποτε ήταν σίγουρος ότι θα κυβερνήσει, αλλά σήμερα παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη για τρία κακουργήματα. Θα φταίει η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Την παραπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Δικαιοσύνη αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα: ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, ξέπλύμα βρώμικου χρήματος από συμμετοχή σε εγκληματική δράση και ίδρυση / συμμετοχή σε offshore.

Ο Βάτραχος θυμάται τις καλύτερες χειρότερες στιγμές του ανθρώπου που μέχρι πριν λίγα χρόνια πίστευε ειλικρινά ότι θα κυβερνήσει τη χώρα, απαλλάσσοντάς μας από αλλοδαπούς, αλλόθρησκους, Εβραίους, κομμουνιστές και ομοφυλόφιλους.

«Συμπλήρωμα της Νέας Δημοκρατίας η Χρυσή Αυγή»

Βρισκόμαστε στο 1998, όταν η Χρυσή Αυγή ήταν ένα περιθωριακό κόμμα που έβλεπε το… 1% με τα κυάλια. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έβλεπε στους νεοναζί έναν φυσικό σύμμαχο στον «αγώνα».

«Ποιο μπορεί να είναι το συμπλήρωμα της ΝΔ; Είναι οι ευρισκόμενοι δεξιά της ΝΔ, η “Χρυσή Αυγή”, η οποία έχει πρωταγωνιστές του αγώνα»  έλεγε ο τότε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε εκπομπή του στο Τelecity στις 16 Ιανουαρίου 1998 και συνέχιζε: «Μπορεί η “Χρυσή Αυγή”, με όσους έχει, πολλούς ή λίγους, να κάνει τόσο θόρυβο και να συμμετέχει όσο δεν μπορεί σήμερα δυστυχώς η ΟΝΝΕΔ, η οποία βέβαια δεν έχει καμία σχέση με την ΟΝΝΕΔ της δεκαετίας του ’80, την ΟΝΝΕΔ του Μιχαλολιάκου». Καλούσε επίσης σε συνεργασία με την φιλοχουντική ΕΠΕΝ και τους βασιλικούς. «Αυτοί δεν χρειάζονται;», αναρωτιόταν.

karatzaferis2

Για όλα φταίνε οι Εβραίοι και ο Πάπας

«(Όλα) συμβαίνουν εις εφαρμογήν των Πρωτοκόλλων της Σιών. Εις εφαρμογήν της Νέας Τάξεως πραγμάτων», έλεγε στις 24 Μαΐου του 2000 ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Το ότι τα υποτιθέμενα Πρωτόκολλα έχουν αποδειχθεί πλαστά πέραν κάθε αμφιβολίας δεν έχει σημασία.

Για τον επίδοξο σωτήρα του έθνους, το μεγαλείο της χώρας παρεμποδίζεται από δύο εκφραστές του απόλυτου Κακού: «Ποιοι εξυπηρετούνται [από την εφαρμογή της Νέας Τάξης Πραγμάτων]; Από τη μια μεριά οι Εβραίοι, που είναι ο άμεσος αυτουργός κι από την άλλη ο Πάπας και το Βατικανό, που είναι ο έμμεσος αυτουργός […]. Μπορώ να σας φέρω περισσότερα του ενός παραδείγματα συνωμοσίας του Βατικανού και των Εβραίων κατά της Ελλάδος», έλεγε λίγους μήνες πριν προχωρήσει στην ίδρυση του ΛΑΟΣ.

«Δεν είμαι Εβραίος, δεν είμαι κομμουνιστής, δεν είμαι ομοφυλόφιλος»

Χριστιανός, δεξιός και αυστηρά straight: δεν επιτρέπεται κανείς -τουλάχιστον όχι υποψήφιος πρωθυπουργός- να είναι κάτι άλλο. Σε ομιλία του στην Κόρινθο το 2002, ο πρόεδρος του «φρέσκου» τότε ΛΑΟΣ δήλων: «Πρώτον: Δεν είμαι Εβραίος. Ας το πει αυτό κι ο πρωθυπουργός [Κώστας Σημίτης]. Δεύτερον: Δεν είμαι κομμουνιστής. Ας το πει αυτό κι ο κ. Καραμανλής. Τρίτον: Δεν είμαι ομοφυλόφιλος. Αυτό δεν μπορούν να το πούνε πολλοί».

karatzaferisGr

«Ήμουν με την 21η Απριλίου»

Γενικότερα, κατά τη «ρομαντική» εκείνη πρώτη περίοδο του ΛΑΟΣ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλούσε ανοιχτά. Γιατί να έκρυβε ότι ήταν φιλοχουντικός; Εξάλλου το ακροατήριό του δεν είχε πρόβλημα- κάθε άλλο. Διαβάζουμε σε ένα αφιέρωμα του 2002 στον «Ιό» της Ελευθεροτυπίας:

Μέσα στη θερμή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο συνέδριο του κόμματός του [σ.σ. το πρώτο συνέδριο του ΛΑΟΣ τον Μάιο του 2002], ο κ. Κ. δεν άντεξε και έκλεισε το μάτι στα υπολείμματα των χουντικών: «Με ρωτούν, “κ. Καρατζαφέρη είστε με την 21η Απριλίου;”. Απαντώ: με την 21η Απριλίου ήμουνα. Με την 22α Απριλίου δεν ήμουνα. Διότι την 22α Απριλίου έπρεπε οι φαύλοι να έχουν πληρώσει. Αυτό ήταν το λάθος. Αυτό το λάθος πληρώνουμε σήμερα». Οι οπαδοί σηκώνονται όρθιοι και κραυγάζουν «Ε-πα-νά-στα-ση». Λίγο νωρίτερα είχε ακουστεί και το συμβολικό «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».

Ο Μπελογιάννης ήταν πράκτορας του Στάλιν που εκτελέστηκε νόμιμα

Όταν δεν έχεις πρόβλημα με την 21η Απριλίου, φυσικά δεν έχεις ούτε με τη «δικαιοσύνη» του μετεμφυλιακού κράτους. Ανήμερα του Πολυτεχνείου το 2009, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έλεγε, λίγο-πολύ, ότι το στρατοδικείο που διέταξε την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη έκανε απλώς τη δουλειά του, καθώς επρόκειτο για έναν «πράκτορα του Στάλιν». Αμέσως μετά, αναρωτιέται γιατί να μη θαυμάζουμε τον Μεταξά αντί για τον ήρωα της Αριστεράς.

«Δεν είμαι ακραίος γιατί είμαι χορτοφάγος»

Όλα τα παραπάνω, όμως, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τον χαρακτηρισμό του «ακραίου», διότι όποιος «αρνείται να αφαιρέσει μια ψυχή για να φάει τη σάρκα» αυτομάτως απαλλάσσεται από όλες τις κατηγορίες.

Υπάρχει βέβαια μια παράδοση σε χορτοφάγους που αρνούνται ότι είναι ακραίοι και υποστηρίζουν ότι απλώς θέλουν το καλό της χώρας τους.

hitler

Ξέρει και από υπολογιστές

Ευτυχώς, εκτός από ακροδεξιά και ρατσιστικά παραληρήματα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης φρόντισε να μας προσφέρει και πολύ γέλιο στην μακρόχρονη πολιτική του πορεία. Μπούρδες λέγονται πάρα πολλές από πολιτικούς, αλλά ο τίτλος του παρακάτω βίντεο («Η μεγαλύτερη μπούρδα που ακούστηκε ποτέ στη Βουλή») μάλλον δικαιολογείται.

Τρέμουν οι ιδιοκτήτες δύο εκατομμυρίων «κομπιούτερς», γιατί ως γνωστόν δεν υπάρχουν σκληροί δίσκοι για να αποθηκεύουν οι φοιτητές «την ύλη που μαζεύουν πέντε χρόνια» σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

«Θα κυβερνήσω κάποια μέρα»

Μπορεί το κόμμα του να είχε μείνει ήδη εκτός Βουλής, αλλά ακόμη και το 2013 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εμφανιζόταν σίγουρος ότι κάποια μέρα θα του εμπιστευθούμε την τύχη της χώρας (με εκλογές; Τανκς; δεν έχει σημασία).

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, το κόβω ακόμη πιο δύσκολο, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Προσέξατε ότι μας θυμίζει (πάλι) τον Μεταξά;

Ό,τι και να γίνει, θα μείνει στην ιστορία…

…για το πιο πετυχημένο διαφημιστικό σλόγκαν των 30 τελευταίων ετών.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, Θεωρία Συγκρούσεων και Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, σε ερευνητικές και ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ και της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD).