Τα «μικρά» φεστιβάλ της επαρχίας που αξίζουν το ταξίδι (μέρος β’)

Published On 9 July 2014 | By Χριστίνα Καραβοκύρη | Frog Tops

Φεστιβάλ σε νησιά αλλά και στα βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδας, δίπλα στο κύμα αλλά και μέσα σε δροσερά δάση: συνεχίζουμε το αφιέρωμα στις πολλές «μικρές» διοργανώσεις της επαρχίας που αξίζουν το ταξίδι.

*Διαβάστε το πρώτο μέρος εδώ.

Ireon Music Festival (7-8-9/8)

Το Ireon Music Festival, διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2003 στη Σάμο. Έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς ονόματα που δεν ξεχνιούνται, όπως τους Stranglers, τους Stereo MCs, τους Locomondo, τον Παύλο Παυλίδη, τον Μπάμπη Στόκα, τον Γιάννη Αγγελάκα, τον  Κωστή Μαραβέγια, τους Active Member και πολλούς ακόμη καλλιτέχνες. Το φετινό Ireon music festival, θα φιλοξενήσει τους Imam Baildi, Koza Mostra, Liebe, Dub Pistols, Night Cup και τον Σωκράτη Μάλαμα. Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για μία δράση που βασίζεται στην εθελοντική εργασία και ενισχύεται οικονομικά από τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις του νησιού.

Info: www.ireon-music-festival-samos.gr και στο Facebook

Beach Street Festival (1-3/8)

Το Beach Street Festival ξεκίνησε το 2013 με αφορμή ένα εγκατελελλειμένο ξενοδοχείο πάνω στην παραλία των Βατερών της Λέσβου. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να μαζευτούν graffiti-φίλοι και μουσικοί από όλη την Ευρώπη και να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές. Η βασική τοποθεσία του φεστιβάλ είναι το Κάστρο της Μυτιλήνης και η ευρύτερη περιοχή του, το δάσος και η παραλία Τσαμάκια.

beachstreet

Το φεστιβάλ φέτος θα έχει 3 stages που θα  φιλοξενήσουν πάνω από 50 μουσικά ονόματα σε 3 ήμερες. Μεταξύ άλλων θα εμφανιστούν οι: 12ος Πίθηκος, 9West, A.M.P. Outernational, Abend, Alpan Aytekin, Anna Mystic, Basscatz, Βηταπείς, Duckem, Eisvoleas, Kill Emil, Mononome, Ρόδες United, The Roots Corner, Xpreshonists, Vas και πάρα πολλοί ακόμη!

Info: www.beachstreetfestival.gr και στο Facebook

Ήχοι του Δάσους (18-20/7)

Στο οροπέδιο της Αγίας Τριάδας στη Φωκίδα, θα λάβει και φέτος χώρα το φεστιβάλ «Ήχοι του Δάσους». Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 13ο φεστιβάλ θα πλαισιώνεται από διάφορα παιχνίδια, εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες όπως τοξοβολία, graffiti show, περιπάτους και ποδηλασία. Η διοργάνωση χαρακτηρίζεραι από την συνέπειά της προς τον κατασκηνωτή- ακροατή καθώς είναι ένα από τα καλύτερα κατασκηνωτικά φεστιβάλ.

forestsounds

Αυτό που όμως το κάνει να κρατάει το ενδιαφέρον του κόσμου μέχρι σήμερα είναι τα line up του, με χαρακτηριστικό το φετινό: Φάσμα, Taburo bota, The Big Nose Attack, Sacsamacses, Out of the Earth, Απόστολος Γουγουλάκης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Baildsa, The Tuxedo Conspiracy, Tiny Jackal, Active Member, Θανάσης Παπακωνσταντίνου – Ματούλα Ζαμάνη, Ερμήτες, Bandamadara, Villagers of Ioannina City, Nightstalker.

Info: www.forestsounds.gr και στο Facebook

Φεστιβάλ Βαρβάρας  (31/7-2/8)

Το Φεστιβάλ Βαρβάρας διεξάγεται στη Βαρβάρα Χαλκιδικής, σε υψόμετρο 600 μέτρων και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της ορεινής φυσικής ομορφιάς, αλλά και για εκείνους που αρέσκονται στην ελληνόφωνη μουσικη σκηνή. Η διοργάνωση κλείνει φέτος τα 16 της χρόνια και πέρα από τη φύση και την τοπική κουζίνα, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τους: Φωτεινή Βελεσιώτου, Βαγγέλη Καζαντζή, Imam Baildi, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Βαβλιάρα Δημήτρη-Μιχαήλ Γιώργο, Λεωνίδα Μπαλάφα, Νατάσα Μποφίλιου, Ελευθερία Αρβανιτάκη – Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Μανώλη Λιδάκη  και ακόμη ένα σχήμα που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Info: festivalvarvaras.wordpress.com και στο Facebook

Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας (18-20/07)

Τα δύο μόλις χρόνια ύπαρξης του φεστιβάλ φαίνεται πως δεν αποτέλεσαν εμπόδιο στην μεγάλη προσέλευση κόσμου και στην συγκέντρωση σπουδαίων μουσικών στην ίδια σκηνή. Το 2012 ο ορειβατικός σύνδεσμος Κυριακίου Βοιωτίας διοργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ με σκοπό να αναδείξει το πανέμορφο φυσικό τοπίο. Το μικρό οροπέδιο της Αρβανίτσας βρίσκεται σε υψόμετρο 1000 μέτρων, είναι περιτριγυρισμένο από έλατα και το σημαντικότερο όλων είναι ότι η ανθρώπινη παρέμβαση στο χώρο είναι ελάχιστη.

arvanitsa

Το μόνο σίγουρο είναι πώς η μικρή απόσταση από την Αθήνα (μόλις 1,5 ώρα) καθώς και το line up θα σας πείσουν για να αποδράσετε για λίγες ημέρες. Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τους: Γιώργο Καζαντζή, Mode Plagal, Γιάννη Χαρούλη, Νίκο Ζουρνή, Ορφέα Περίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Locomondo, Vlastur, Γιάννη Αγγελάκα.

Info: festival.oreivatikos-kiriakiou.gr και στο Facebook

Χαμός στο Ίσιωμα (18-20/7)

Ένα ακόμη φεστιβάλ που αξίζει να επισκεφτείτε, για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχάς το «Χαμός στο Ίσιωμα» βρίσκεται στην καρδιά του δάσους , στην περιοχή Βριζοτόπι Ποτιστικών, σε υψόμετρο 1180 μέτρων. Το φεστιβάλ Τζουμέρκων διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά και είναι ένα από εκείνα που φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν. Φέτος θα φιλοξενεί τους: Penny Dreadful, Κοντομάνικο Μπλουζ, Κύριος Κ., Σπυριδούλα & Δ. Πουλικάκος, Mr. Highway Band, Απλή Μέθοδος των Τριών, Γιάννης Βενιαμίν, Οδυσσέας Τσάκαλος, Στάθης Δρογώσης, Μανώλης Φάμελλος, Νίκος Ζιώγαλας, Radio Sol, Muchatrela, Ρεμπετόφιλοι Ιωαννίνων, What the Funk, Ital Light, Διώνη, Pnoetica, Melios Balkana Mama.

Info: xamosstoisioma.gr και στο Facebook

Like this Article? Share it!

About The Author

: Σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί στο παρελθόν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Βήμα FM και trollradio.gr καθώς και στο μουσικό κανάλι MTV.