Πέντε λόγοι για να μισείς τον Ιούνιο

Published On 5 June 2014 | By Θέμος Ρίζος | Frog Tops

«Καλό καλοκαίρι!» αναφωνούν γεμάτοι χαρά διάφοροι αφελείς, στη δουλειά, στο δρόμο, στο Facebook, παντού. Εσύ δεν μπορείς να συμμεριστείς τον ενθουσιασμό τους: είναι Ιούνιος και έχεις τουλάχιστον πέντε λόγους για να μισείς αυτόν το μήνα.

1. Ο Αύγουστος αργεί

Το να χαίρεσαι που ήρθε το καλοκαίρι από τον Ιούνιο δικαιολογείται μόνο μέχρι τα 15. Μετά τα αθώα μαθητικά χρόνια και μέχρι να πάρεις σύνταξη (που δεν θα πάρεις), το καλοκαίρι ξεκινάει και τελειώνει τον Αύγουστο. Αν δουλεύεις, δεν μπορείς να πάρεις άδεια νωρίτερα. Αν δεν δουλεύεις, δεν έχεις λεφτά για να πας οπουδήποτε, αλλά και να είχες, δεν θα έβρισκες κανέναν να έρθει μαζί σου. Όπως και να ‘χει, μένουν δύο βασανιστικοί μήνες στην πόλη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανηγυρισμούς.

2. Όλοι πάνε για μπάνιο – εκτός από σένα

Βέβαια, ενώ εσύ λιώνεις ακόμα στη δουλειά ή είσαι εγκλωβισμένος στο σπίτι καθότι άνεργος και άφραγκος, διάφοροι τύποι που προφανώς έχουν πολύ χρόνο, χρήμα ή και τα δύο, αρχίζουν να ποστάρουν στο Facebook φωτογραφίες με θάλασσες, παραλίες, μοχίτο και αθερίνες. Δεν έχει σημασία που οι περισσότερες είναι από το Ζούμπερι και τη Λούτσα: εύχεσαι να βουτήξουν όλοι στη θάλασσα με το κινητό στην τσέπη και να πατήσουν αχινό.

3. Κλιματισμός ή βαρβαρότητα

Μη σε ξεγελούν οι απαίσιες λασποβροχές, εξάλλου σε λίγες ημέρες θα τις αναπολείς: τον Ιούνιο έρχονται αναπόφευκτα οι πρώτοι καύσωνες. Στους δρόμους ξεχύνονται χιλιάδες βάρβαροι με σανδάλια και t-shirts με στάμπες – από τον ιδρώτα. Στο λεωφορείο, καθώς κρατάς την αναπνοή σου, σκέφτεσαι πόσο ανάγκη έχει η χώρα από μια ΜΚΟ που θα μοιράζει δωρεάν αποσμητικά στα μέσα μεταφοράς.

 HatingJune2

Ώσπου φτάνεις στη δουλειά/την τράπεζα/την Εφορία/την καφετέρια, τέλος πάντων μπαίνεις σε κλειστό χώρο και συνειδητοποιείς ότι δεν έπρεπε να έχεις φυλάξει τα χειμωνιάτικα. Οι ίδιοι βάρβαροι, γνωστοί για την οικολογική τους συνείδηση, έχουν βάλει το air condition στους 14 βαθμούς με προφανή στόχο να πεθάνεις από κρυοπαγήματα. Μην τους κάνεις τη χάρη: έχε πάντα πρόχειρη τη γούνα σου και όλα θα πάνε καλά.

4. Ποτά στο πεζοδρόμιο

Τουλάχιστον το βράδυ τα πράγματα είναι πιο ανεκτά, σκέφτεσαι με μία αδικαιολόγητη αισιοδοξία και κάνεις το λάθος να βγεις για ποτό. Για κάποιο λόγο όλοι θεωρούν φυσιολογικό να πηγαίνουν ακριβώς στα ίδια μπαρ που πηγαίνουν και το χειμώνα και να στέκονται απ ‘έξω με το ποτό στο χέρι. Εσύ όμως δεν βρίσκεις ιδιαίτερα διασκεδαστικό το να πληρώνεις για να περάσεις το βράδυ σου όρθιος και στριμωγμένος σε ένα πεζοδρόμιο πλάτους 50 εκατοστών, ακούγοντας μουσικές από τέσσερα διαφορετικά μαγαζιά, ανάμεικτες με τα αόριστα σχέδια για διακοπές των μεθυσμένων που σε περιτριγυρίζουν. Παράλληλα, νιώθεις πολύ γέρος και κουρασμένος για ακολουθήσεις προτροπές του τύπου «να πάρουμε καμιά μπύρα από το περίπτερο και να την πέσουμε στην πλατεία». Γύρνα σπίτι, η κατάσταση μπορεί μόνο να χειροτερέψει.

5. Η σαιζόν έχει τελειώσει – μαζί με κάθε ελπίδα

Παίρνεις λοιπόν ένα παγωτό από το ψιλικατζίδικο και επιστρέφεις στη βάση σου. Το παγωτό, παρεμπιπτόντως, είναι περσινό: σιγά μην πετούσε το στοκ ο ψιλικατζής. Τέλος πάντων, γύρισες σπίτι, αλλά τί να κάνεις; Σου αρέσει η μπάλα; Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Οι σειρές; Τον Σεπτέμβριο πάλι. Μέχρι και ο Λιακόπουλος σε επανάληψη παίζει. Δεν υπάρχει ελπίδα – και ο Αύγουστος αργεί.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, Θεωρία Συγκρούσεων και Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, σε ερευνητικές και ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ και της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD).