Frog pic(k)s: 5+1 απίθανες φιλίες ζώων

Published On 3 October 2013 | By Θέμος Ρίζος | Frog Pic(k)s

Έχουμε δει πολλές φωτογραφίες από σκυλίτσες που υιοθετούν γατάκια και γενικότερα, από κατοικίδια διαφορετικών ειδών που όχι μόνο συμβιώνουν αρμονικά, αλλά αναπτύσσουν σχέσεις αγάπης και στοργής. Αυτές οι φιλίες όμως είναι πραγματικά απίστευτες.

Γάτες και σκιουράκια, κουκουβάγιες και μικρές χήνες, σκύλοι και… σχεδόν οποιοδήποτε άλλο ζώο. Η φύση, το μητρικό ένστικτο, η ανάγκη για στοργή, ή ίσως όλα αυτά μαζί, φαίνεται ότι μπορούν να δημιουργήσουν τις πιο απίθανες φιλίες ζώων.

Η δημοσιογράφος Lisa Rogak καταγράφει μερικές από αυτές στο νέο της βιβλίο με τίτλο One Big Happy Family, με 50 συγκινητικές φωτογραφίες πραγματικά σπάνιων σχέσεων.

1. Έχω πολλά στο κεφάλι μου – όπως αυτό το παπί

labduck

Ο Dennis το παπάκι εμφανίστηκε ορφανός και σε πολύ κακή κατάσταση στο κάστρο Mountfitchet στην Αγγλία. Για καλή του τύχη, τον βρήκε ο επιστάτης του κάστρου με τον σκύλο του, Fred. Το λαμπραντόρ ξεκίνησε αμέσως να καθαρίζει το παπάκι και από τότε είναι αχώριστοι.

2. Μην ενοχλείστε όσο τρώω το φυστίκι μου πάνω στη μαμά σας

skiouros

Ο Chestnut βρέθηκε μόνος εγκαταλελειμμένος στο δρόμο. Η γυναίκα που τον πήρε σπίτι για να τον φροντίσει προσπάθησε να τον ταΐσει, αλλά αυτός αρνήθηκε να φάει οτιδήποτε. Τότε ο σύζυγός της πρότεινε να βάλουν τον μικρό σκίουρο μαζί με τα μικρά, που είχε μόλις γεννήσει η γάτα τους. Περιέργως, ο Chestnut δεν είχε προβλήματα προσαρμογής και μεγάλωσε με το γάλα της γάτας. Ζουν ακόμη όλοι μαζί.

3. Ήθελα πάντα να γίνω babysitter

spaniel

Η φωτογραφία δεν είναι “στημένη”: ο Jess το σπάνιελ έχει γίνει παρένθετη μητέρα για αρκετά ορφανά αρνάκια, καθώς τα ταΐζει με το μπιμπερό. Η ιδιοκτήτρια του υποστηρίζει ότι απλώς έμαθε στον Jess να κρατάει το μπουκάλι, αλλά αυτός το πήρε πολύ σοβαρά – τριγυρνάει κάθε μέρα στην φάρμα 720 στρεμμάτων με το μπιμπερό στο στόμα για να ικανοποιήσει την πείνα των μικρών αρνιών.

4. Η καλή η κουκουβάγια στο αυγό χήνας φαίνεται

gandolph

Η κουκουβάγια Gandolf είχε κάνει πολλές φορές αυγά, αλλά δεν είχε καταφέρει να γίνει μητέρα. Φαινόταν όλο και πιο δυστυχισμένη στον John Barrie, υπεύθυνο στο Κέντρο Άγριων Πτηνών της Βορειοανατολικής Σκωτίας. Όταν ένας γείτονας έδωσε στον John ένα αυγό χήνας, παρουσιάστηκε μία ακόμη ευκαιρία για την Gandolf. Πολύ συχνά οι κουκουβάγιες αγνοούν ή καταστρέφουν τα αυγά άλλων πουλιών – όχι όμως αυτή. Το αυγό εκκολάφθηκε και ο Gandolf μεγαλώνει ένα υγιέστατο μωρό χήνας.

5. Είσαι γουρούνι αλλά σε πάω

boxer

Η Tabitha είχε εγκαταλειφθεί στην άκρη του δρόμου, σε ηλικία… μιας ώρας. Ο ιδρυτής του Καταφυγίου Ζώων Hillside στο Norfolk της Μεγάλης Βρετανίας βρήκε το γουρουνάκι και το πήρε μαζί του για να το φροντίσει. Τελικά άλλος ανέλαβε τη δουλειά: η 5χρονη σκυλίτσα Susie αγάπησε αμέσως την Tabitha σαν παιδί της. Ακόμη και τώρα που το γουρουνάκι μεγάλωσε, τρέχουν και παίζουν μαζί όλη μέρα.

Βonus: What the frog? Ένα λάμα μασάει το αυτί μου

llama

Παρότι το βιβλίο της Lisa Rogak δεν περιλαμβάνει όσους βατράχους θα θέλαμε, το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Μπορείτε να το βρείτε στο Amazon.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, Θεωρία Συγκρούσεων και Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, σε ερευνητικές και ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ και της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD).